Onze diensten

Huishoudelijke verzorging

Huishoudelijke verzorging wordt door Home Life Care verricht in uw huishoudelijke omgeving. Huishoudelijke verzorging bestaat uit ondersteuning op het gebied van dagelijkse bezigheden in het huishouden binnen uw eigen woonomgeving. U kunt hulp bij het huishouden aanvragen als u door ziekte, ouderdom of een handicap problemen heeft met het op orde houden van uw huishouden.

U kunt bij uw gemeente een aanvraag indienen voor huishoudelijke verzorging.

Afhankelijk van de indicatie van de gemeente, krijgt u hulp van Home Life Care, denk daarbij aan licht en zwaarder huishoudelijk werk, zoals boodschappen doen, schoonmaak, afwassen, opruimen, bedden opmaken, planten en dieren verzorgen, maaltijden bereiden en ondersteuning bij de regie van het huishouden. Hiervoor werken wij samen met uw gemeente.

De gemeente neemt de huishoudelijke verzorging over. We vragen huishoudelijke verzorging dus bij de gemeente aan. Afdeling WMO beslist of u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp. Na de beslissing starten wij de zorg.

Jeugd & Gezin

Home Life Care is ook de plek waar ouders, verzorgers, kinderen, jongeren en professionals in de regio Den Haag terechtkunnen met vragen over gezondheid, opvoeden, opgroeien en verzorging. Onze professionals weten als geen ander dat het grootbrengen van een kind soms een uitdaging is en wel eens vragen met zich meebrengt. Daarom staan ze naast ouders en verzorgers om gezond en veilig opgroeien mogelijk te maken, vanaf de zwangerschap tot het moment dat een kind volwassen is.

We zijn er voor kinderen die hulp nodig hebben. Wij begeleiden kinderen 1-op-1 thuis, om zich goed en zelfverzekerder te voelen. Wanneer ze snel boos worden, of juist stil en teruggetrokken zijn. Geen aansluiting vinden bij andere kinderen. Wanneer een diagnose zoals ADHD of autisme gesteld is. Of juist niet: we denken niet in hokjes. We kijken naar het kind en de situatie. Iedereen is uniek. We zoeken samen met u naar wat voor u en uw gezin werkt. U kent uw kind het best, wij voegen onze kennis en ervaring toe, zodat uw gezin positief verder kan. Nu en in de toekomst!

Persoonlijke verzorging

Als u door een ziekte of handicap u zelf niet meer zelfstandig kan verzorgen komt u in aanmerking met persoonlijke verzorging. Home Life Care biedt in uw vertrouwde omgeving ondersteuning bij de persoonlijke verzorging. De wensen van de cliënten is hier het belangrijkste punt. Onze medewerkers houden hier rekening mee en helpen u graag met:

  • Hulp bij steunkousen
  • Hulp bij huidverzorging denk hierbij aan douche of scheren
  • Hulp bij beweging en houding
  • Hulp en begeleiding bij eten en voeding
  • Hulp en begeleiding bij persoonlijke verzorging en hygiëne

De Mogelijkheden zijn:

U krijgt persoonsgebonden budget (PGB) met dit geldbedrag kunt u zelf uw zorg inkomen en zelf opzoek gaan naar hulpverleners.

(Thuis) begeleiding

​Naast verzorging en verpleging kan het wenselijk zijn dat op het gebied van welzijn ondersteuning geboden wordt. Deze ondersteuning is vooral bedoeld om cliënten te helpen om zo zelfstandig als mogelijk en zo lang als mogelijk thuis te laten verblijven. Het gaat hierbij om hulp bij het organiseren van praktische zaken in het dagelijks leven. Bij begeleiding helpen wij u met verschillende dingen, zoals; hulp bij het regelen van randvoorwaarden op het gebied van wonen, onderwijs, werk en inkomen. Plannen en stimuleren van contact in persoonsgebonden sociale omgeving bij psychosociale problemen. Verder ondersteunen wij in het afhandelen van posten en het bijhouden van de administratie. Voor cliënten die niet volledig Nederlands spreken, bieden wij ook zorg in het Turks, Koerdisch en Engels. Dit is een voordeel bij het communiceren met de medewerkers.

Een thuisbegeleider

  • Geeft hulp en tips om zelf aan de slag te gaan.
  • Geeft adviezen om zelfstandiger te worden;
  • Geeft praktische tips om taken uit te voeren, zoals uw administratie bijhouden, plannen en organiseren, contact maken en onderhouden met anderen. 
  • Ondersteunt uw gezin bij de opvoeding.
Menu